Hellgrenarna

Vi är Samuel och Rebecca Hellgren och vi ska ut på världens äventyr! 4 månader ska spenderas hos Lutherska kyrkan i Liberia i Västafrika. Vad vi ska göra där? Ganska oklart, det är därför ni ska följa den här bloggen!

Sista kvällen i Sverige

Kategori: Allmänt

Ja, nu är stunden inne, snart åker vi! Skönt att äntligen komma iväg! De senaste veckorna har vi varit på väldigt intressanta och givande kurser på Svenska Kyrkans kansli i Uppsala, Sida Partnership Forum i Härnösand, Stiftskansliet i Luleå och Älvsby Folkhögskola. Där har det diskuterats och funderats och förberetts på vad vi kommer att vara med om, hur vi kommer att reagera och nu känns det som att det är dags att prova vingarna. Det är ju svårt att veta och det är lätt att man målar upp de värsta bilderna för sig själv, eftersom man oftast pratar om de situationerna. Så det ska bli så spännande att se vad vi kan lära oss och om vi kan komma med någonting.
 
 
Den senaste veckan har spenderats i vår numera f.d. lägenhet som har flyttstädats och tömts på grejer vilket har gjort att man har förträngt och nästan glömt bort hur nära avresan vi faktiskt är. Därför har vi knappt känt några nerver alls och inte haft något bra svar på frågan "Men hur nervösa är ni egentligen?". Däremot har det känts i huvudet att det har varit mycket nu, trötthet och korta stubiner mot både envisa skruvar, fläckar och mycket annat har kantat denna vecka. 
 
Men har man då packat allting, nej! Självklart inte! Jag har då aldrig åkt någonstans utan att ha glömt någonting... Men förhoppningsvis har vi med oss det mesta och mycket köper vi på plats också, man har ju inte jättemycket kläder som är anpassade för 30 grader och hällregn (det är nämligen regnperiod nu). Vi har i alla fall med oss ett stort lager av plåster, alsolsprit, solskyddsfaktor och MASSOR av Malariamedicin så det ska vi då inte dra på oss! 
 
 
 
 
Imorgon lyfter vi från Luleå-Kallax vid 11-tiden, sedan ska det spenderas ett antal timmar på Arlanda innan flyget mot London avgår. Där gör vi ett flygbyte och sedan landar vi i Monrovia 06.25 på tisdag morgon. Det blir ett långt resdygn, så nu är det så dags att gå och lägga sig!
 
//Rebecca
 

Kommentarer

 • Siv o Maths Jerlström säger:

  Hej på Er Kära ungar!
  Jättekul att följa er på er blogg och hur ni har det. Ni skriver så intressant båda två. Vi har nyss varit i Italien på 10 dagar. Först Rom och sedan med bil genom Toscana med Florens och Pisa. Verkligen ett vackert land med mycket kultur.
  Nu har vi det kallt här. 4 - 5 minusgrader på morgonen.

  Svar: Men hu, minusgrader! Vad härligt för er med en resa:) Kram Kram
  Samuel och Rebecca Hellgren

  2013-09-26 | 09:05:48

Kommentera inlägget här: