Hellgrenarna

Vi är Samuel och Rebecca Hellgren och vi ska ut på världens äventyr! 4 månader ska spenderas hos Lutherska kyrkan i Liberia i Västafrika. Vad vi ska göra där? Ganska oklart, det är därför ni ska följa den här bloggen!

Tjuren

Kategori: Rebecca

På allmän begäran kommer här en redogörelse för vår lilla tjurincident för en månad sedan.
En av kossorna på promenad runt vårt hus
 
Vår första helg på LTI bestämde vi oss för att ta en "walk-about" (gå runt planlöst och säga hej till alla man träffar, ett vanligt fenomen här). När vi närmar oss skolområdet ser vi på håll en flock kor med gigantiska horn. Eftersom jag har sett Madicken (?) när de är ute på picknick och blir uppjagade i ett träd av en flock kor så blir jag osäker, jag vill inte bli jagad. Samuel är dock kaxig, han kan minsann möta kossorna ansikte mot ansikte och gå rakt igenom flocken men böjer sig för sin frus rädsla och tar en omväg. På vägen diskuterar vi huruvida man borde vara rädd för kossor med horn eller inte och hur vi ska kunna uppfylla vår lilla dröm om en kossa som kan förse oss med mjölk om vi inte kan gå närmare än 50 meter. Någonting i mig säger att folk har haft hand om kor i tusentals år och man hör ju inte så ofta om dödsfall orsakade av kossor. Vi vänder hur som helst tilbaka mot vårt hus och passerar skolans aula/kyrka och vid den här tiden har vi båda arbetat upp vårt mod och går helt enkelt bara förbi Johnny, skolans gigantiska tjur med meterlånga horn och gigantiska manliga accessoarer. Johnny är oturligt nog en "sällskaplig" tjur och för att citera Anthony Nyema "what can I say, he enjoys the company of people" så han vänder sitt stora huvud mot oss och börjar galoppera rakt mot oss varpå paniken griper tag i oss och Samuel nästan slänger sig in i aulan/kyrkosalen. Som tur är så hör vi "cow-papi" ropa "HEYHEYHEY!" en bit bort och Johnny tappar lusten då han vet att pinnen väntar på honom om han fortsätter.
I efterhand fick vi veta att man ska böja sig ner för att låtsas plocka upp en sten eller pinne att kasta om man blir "attackerad" av kossorna. 
 
Snipp snapp MUUUU! Det var den lilla berättelsen:)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: