Hellgrenarna

Vi är Samuel och Rebecca Hellgren och vi ska ut på världens äventyr! 4 månader ska spenderas hos Lutherska kyrkan i Liberia i Västafrika. Vad vi ska göra där? Ganska oklart, det är därför ni ska följa den här bloggen!

Hejdåfest

Kategori: Rebecca

Kvällen innan vår avfärd från LTI blev vi förärade med ett goatparty! Två getter skulle slaktas och kokas till soppa. Matlagningen började med getjakt då den ena geten hade anat oråd och sprungit iväg, men efter en stund kunde det ändå börjas. Samuel fick frågan om han ville slakta en av getterna och han var på, ända fram till han insåg att man inte börjar med halsen här utan på grund av någon superstitious idé om att köttet kommer smaka kiss så börjar man på ett annat ställe. Då backade Samuel ur, vilket man väl kan tycka är rimligt. 
 
Tonis bränner bort pälsen
 
 
 
Efter männens slakt så var det dags för kvinnorna, inklusive mig själv, att börja tillaga soppan. Här är det inte mycket som slängs, allt ska i! Samuel fick halva levern i sin portion och jag fick en del som såg ut som en frottéhandduk, magsäcken. 
 
Efter en stund inleddes partajet och vi fick komma fram och ta emot en "pla", en traditonellt inslagen present.
 
Paketet innehöll dessa fina kläder gjorde av traditionell "country cloth".
 
 
 
Murarläraren Darwolo Kpabar visar prov på riktig simultanförmåga då han dansar, dricker öl och skriver ut bilder med sin trådlösa skrivare samtidigt!
 
Våra favoritkilar Prince, Josh och Pa-Jeh. Efter den här bilden som togs runt 19.00 kollade vi upp från kameran och insåg att partajet var över och nästan alla hade gått hem, på en halv minut!
 
Men efter någon timme knackade det på dörren och herr Kpabar kom förbi med sitt schackbräde för att visa sina skills mot Samuel en sista gång. Samuel blev krossad i första omgången då han blev schack matt efter tre drag.  I den andra matchen gav Samuel honom en omgång men Kpabar var en riktig hejare!
 
 
På vägen ner mot Totota fick vi vara med om en jakt med ett ofta använt vapen, fast vi tar oftast inte hem våra offer för att koka soppa på. Detta är en groundhog som Ben, chauffören, skickligt smackade till med kofångaren på bilen. Julaftonsmiddagen kirrad i ett nafs!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

  • Rebecka sjöholm säger:

    Hejsan kul att höra att ni är i Afrika låter helt underbart kul saknar Afrika mycket var där Januari i våras det var den underbaraste resan jag har gjort :) hoppas ni har det skönt hälsa alla från mig :) lycka till

    2013-12-28 | 18:41:29

Kommentera inlägget här: