Hellgrenarna

Vi är Samuel och Rebecca Hellgren och vi ska ut på världens äventyr! 4 månader ska spenderas hos Lutherska kyrkan i Liberia i Västafrika. Vad vi ska göra där? Ganska oklart, det är därför ni ska följa den här bloggen!

Generatorfel och en tre månaders-gräns

Kategori: Allmänt

Hallojsan!
Vi lever och mår bra. Vi har haft ett generatorfel sedan i söndags vilket gör att datorn inte går riktigt lika varm som vanligt. En liten generator finns för skolan och vi får ladda datorn där, men batteriet laddas ur fort under långsamma kvällar. 
 
Förra veckan spenderades i Monrovia och lämnade oss alldeles utmattade. En liten grupp från Svenska Kyrkans huvudkontor med Anna (som jobbar heltid med Liberia och relationen Sverige-Liberia) i spetsen var på besök och vi bestämde oss för att följa deras program. Det förde oss till alla möjliga spännande projekt på väldigt kort tid under ständig tidspress. Vi besökte Trauma Healingprogrammet där de hade workshop för kvinnor, HIV/Aidskontoret där vi fick ställa frågor en hel dag och följa med på hembesök hos några av de OVCs (Orphans and Vulnerable Children) som de jobbar med. Vi åkte uppåt i landet med stopp I Kakata hos HIV/Aids programmet där, Salala där de hade en grupp som består av personer i olika positioner i samhället (poliser, townchiefs, präster, imamer osv). Där träffas de en gång i månaden och diskuterar olika frågor som rör konflikter och fredsfrågor. Det var ett litet axplock och det finns tusen saker att berätta, men det får helt enkelt bli en annan dag.
 
Nu ska vi ut i värmen för att söka reda på några kvarlämnade elever. Medan vi var borta åkte nämligen nästan alla från yrkesutbildningarna hem för att "förbereda sig inför avslutningen" nästa vecka. Det var snopet, fast vi hade blivit förvarnade. Så nu är det tyst sånär som på tuppar och getter, så vi ska fördriva tiden med något spännande så länge. 
 
Det känns väldigt konstigt att vi har passerat tre månadersgränsen och numera har exakt fyra veckor kvar i detta varma land. Vi trivs bättre nu än vad vi gjorde för någon månad sedan, även om vi ofta längtar hem. Det är väldigt ojämnt, ibland händer allt, som förra veckan, och ibland händer ingenting och människor lyser med sin frånvaro, som den här veckan. Ännu konstigare är att det är första advent och 35 grader varmt. Jag har i alla fall knåpat ihop en adventsljusstake med hjälp av en röd/vit plasttallrik, torkade bönor och spruckna stearinljus.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: