Hellgrenarna

Vi är Samuel och Rebecca Hellgren och vi ska ut på världens äventyr! 4 månader ska spenderas hos Lutherska kyrkan i Liberia i Västafrika. Vad vi ska göra där? Ganska oklart, det är därför ni ska följa den här bloggen!

Under The Tree- 10 år!

Kategori: Rebecca

 
Förra lördagen blev vi bjudna på riktigt kalajs! Under The Tree fyllde 10 år och det firades med en massa gäster. Gamla missionärer, Generalsekreteraren för LCL- Naomi Ford-Wilson, Biskop Emeritus Harris och så vi som halkade in på ett bananskal. Det bjöds på dans, tal och sång.
 
Bishop Emeritus Sumoward Harris
 
General Secretary Naomi Ford-Wilson
 
Under the tree-idén kom från en tysk pastor, Sabine, som var här i slutet av kriget. Då fanns det många flyktingläger utspridda i landet, bland annat några i Totota, och frågan var: Hur ska vi få ihop samhället igen? Sabine kom då med en banbrytande idé: "Vi ska satsa på barnen!". Idén var underlig enligt många, barnen är ju inte de allra viktigaste här, men Sabine stod på sig och till slut grundades Under The Tree-UTT. 
Sabine och Roland visar hur man ska lösa konflikter genom ett litet drama.
Sebastian Stüve från Evangelical Lutheran Church in Bavaria
 
Namnet för tankarna till hur Liberianer i alla tider har samlats under "the Cotton Tree" när viktiga händelser inträffat eller saker skulle diskuteras. Nu skulle de komma tillsammans under trädet för att med hjälp av barnen foga samman samhället genom lek, dans, drama, sång och fotboll. 
  
 Hur skapar man kaos? Man tar med sig 1000 armband och säger att alla ska få ett var. Det är nog tur att Sebastian är lång, jag hade blivit Rebecca-mos!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

  • Marianne säger:

    Vad kul att få läsa om UTT!

    2013-11-15 | 21:37:09

Kommentera inlägget här: