Hellgrenarna

Vi är Samuel och Rebecca Hellgren och vi ska ut på världens äventyr! 4 månader ska spenderas hos Lutherska kyrkan i Liberia i Västafrika. Vad vi ska göra där? Ganska oklart, det är därför ni ska följa den här bloggen!

Nedräkning

Kategori: Rebecca

Ja ni. Jag skulle vilja skriva att vi har det absolut superspännande här just nu, men det har vi inte. Vi har lite långtråkigt faktiskt. Detta beror på några olika saker:
1. LTI är ju uppdelat på yrkesskolan och den akademiska delen. Nu har yrkeseleverna fått åka hem i två veckor för att "förbereda sig för avslutningen" som är på lördag. Det betyder att området är ganska öde, speciellt på kvällarna. 
2. Den enda bilen som är stationerad häruppe har varit trasig sedan vi åkte till Monrovia förrförra måndagen. Med närmaste "stad" 40 minuter promenad bort blir det ganska ensamt här.
3. Jag har fått "running stomach" och det har bara blivit värre sedan igår. 
 
Det här gör att vi längtar hem rätt så mycket båda två för tillfället, vi känner oss ganska nöjda här. Men vi ska försöka göra det bästa av våra 24 dagar som är kvar.
 
Saker som dock är väldigt trevliga är att
1. Vi har väldigt trevliga grannar. Anthony har en del elever som bor i hans hus och de hänger vi ganska mycket med på kvällarna. 
2. Vi har 4 vildingar som springer ut och in här, Pa-Jeh, Prince, Josh och Moah. De brottas, slåss och leker karate
 
Och tittar på Lejonkungen
 
3. Vi ser fram emot att fira jul i Totota och nyår på stranden:)
4. Bilen kommer tillbaka från Monrovia idag, typ. Det gör att vi hoppas på en supermarknad i Konia med folk från Guinea och Sierra Leone på fredag. 
 
Vi trivs ju väldigt bra här, alla är trevliga och man kan sitta ner och prata med folk men i längden hade det varit bra med ett tydligt uppdrag, kanske ett jobb. Då hade man fått en mer naturlig ingång till en relation med folk. Istället träffar vi ju väldigt mänga, ganska ytligt (vilket kanske också är bra). Rutiner är svårt att få till, speciellt om man heter Samuel och Rebecca Hellgren. Vi frågade igår om vi kanske kunde hjälpa till med något, städa, måla, klippa gräs, men det blev inget av olika anledningar. 
 
Ikväll ska vi baka pinnbröd, det blir skojigt och gott! Och en dag ska vi göra julgodis med pepparkakskryddning!

 

Kommentarer

 • Charlie Papa säger:

  Hej! Hoppas att magen slutat att run och att bilen funkar igen och att ni inte har det tråkigt längre. Perioder när man känner sig lite nere kommer man inte ifrån. Men det brukar ge sig om man försöker acceptera läget. En tom skola är trist! Hur blev avslutningen? Kom ni i väg till Konia? Totota blir ett bra ställe att fira jul på. Hälsa Finn och Lydia och familjen Weegie och andra som ni tror kommer ihåg mig! Vilken strand i Monrovia väljer ni? Och snart är ni i Sverige igen och Liberia ett oförglömligt minne! Roligt att ni blev lite bekanta med THRP tack vare Annas besök. God Jul!

  Svar: Hej! Nu är det bättre med hälsan. Skolavslutningen blev bra, det var härligt att se hur stolta eleverna blev när de fick certifikatet i sin hand. Vi kom inte iväg till Konia, men i efterhand var det nog inte realistiskt med tanke på hur mycket alla hade att göra dagen före examen...
  Vi ser fram emot Totota. Vi ska hälsa alla, men tyvärr hinner vi inte träffa Finn mer då han åker hem till Danmark i helgen, och inte är tillbaka förrän vi har åkt. Angående strandbesök så är vi medbjudna till Elwa Beach (stavning?), om jag förstått det rätt är det typ baptisterna som har ett enormt compound med ett gästhus och en lugn strand. Det ser vi också fram emot, vi har inte packat upp badkläderna en enda gång hittills.

  God Jul, hälsa Charlie Mama!
  Samuel och Rebecca Hellgren

  2013-12-14 | 16:05:22

Kommentera inlägget här: