Hellgrenarna

Vi är Samuel och Rebecca Hellgren och vi ska ut på världens äventyr! 4 månader ska spenderas hos Lutherska kyrkan i Liberia i Västafrika. Vad vi ska göra där? Ganska oklart, det är därför ni ska följa den här bloggen!

GOD JUL

Kategori: Rebecca

Nu är julafton här och vi äter bröd med ost som jullunch, lyx! I eftermiddag väntas en fläskmiddag. Igår köpte vi en hel gris plus revbensspjäll och en skinka vilket kommer festas på i dagarna två eftersom vi är tre européer och tre amerikaner i sällskapet. Det råder väldigt delade meningar om när det egentligen är jul. Amerikanernas förslag för skinkan är kinesisk "sweet and sour-pork" vilket i min julskinkelängtan kändes lite som ett helgerån, men en traditionell julskinka är kanske svårt att få till med en opålitlig ugn. Vi får se vad det blir. Imorgon är vi inbjudna till biskopens julfirande vilket känns väldigt festligt. Julen här verkar inte vara så himlans viktig, det handlar tydligen mest om att visa upp sina barns nya kläder och att gå lite extra på marknad. 
 
Nu känns det som att vi har påbörjat vår hemresa med jul här i Totota, nyår på stranden och sedan är det dags att sätta sig på planet. Det är med blandade känslor vi lämnar detta grönröda land. Vi är säkrare, vet hur man går på marknad, fattar vad folk säger och har fått nya vänner. Samtidigt längtar vi efter pizza, palt, familjen och att inte vara så otroligt synliga överallt. 
 
Ett kort inlägg, men en väldans GOD JUL önskar vi er! 

Kommentarer

  • Elias säger:

    Snart är det här landet också rödgrönt!

    2013-12-24 | 16:34:52

Kommentera inlägget här: