Hellgrenarna

Vi är Samuel och Rebecca Hellgren och vi ska ut på världens äventyr! 4 månader ska spenderas hos Lutherska kyrkan i Liberia i Västafrika. Vad vi ska göra där? Ganska oklart, det är därför ni ska följa den här bloggen!

Djur i Liberia

Kategori: Allmänt

Men hörrni? Ser ni några fräna djur då? Jo, då! Varje dag. De senaste dagarna har vi till exempel haft några påhälsningar av diverse insekter.
 
Detta är så kallade "Travelants". Man ser de oftast som en svart rand tvärs över en stig eller i ett komplicerat nätverk på en öppen yta. Då springer små myror och vägen är kantad av stillastående stora svarta myror, som en mur. Här hade de fått tag i en fiskbit som vi kastade bort kvällen innan. Så det är arbetsmyror under och de stora är soldatmyror som skyddar. Det gäller att spara inför regnperioden. Det är fränt, men man får skta sig för de bits rejält. Tydligen används de för att sy ihop sår hade Samuel fått reda på, man sätter en "myrtand" på ena sidan såret, den andra på den andra sidan och så låter man den bita ihop, varpå man knipsar av kroppen så att myrans bett låses, och så sätter man ett antal på rad, hipsvips behöver man inte sys.
 
 
Vi hade även besök på vinden av något djur, oklart vilket, som antagligen har sin föda i gräshoppor och spindlar. Det här kan se ut som en skräphög, men det är faktiskt döda gräshoppor och spindlar som kryllade i vårt hus på kvällen. De jagades troligtvis ner av detta mystiska djur, Vi hade även kanske 5-6 stora (7 cm i diameter) spindlar...
 
Här har vi gräshoppan i vilt tillstånd. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

  • Marianne säger:

    Hugaligen 😮

    2013-11-26 | 22:00:17

Kommentera inlägget här: