Hellgrenarna

Vi är Samuel och Rebecca Hellgren och vi ska ut på världens äventyr! 4 månader ska spenderas hos Lutherska kyrkan i Liberia i Västafrika. Vad vi ska göra där? Ganska oklart, det är därför ni ska följa den här bloggen!

Julhelgen

Kategori: Rebecca

Julhelgen bjöd som sagt på mycket festmat, som vanligt. Den 23:e åkte vi till Monrovia med Sebastian, Brent och Lauren, här skulle handlas partajsarmat! Vi kom hem med en hel gris, en skinka och lite revbensspjäll från katolikernas compuond utanför Monrovia. Vi hade en hiskeligt ekumenisk jul med tre lutheraner, en "united", två mormoner och en katolsk gris. Revbensspjällen finns kvar, men resten ligger och gottar sig i magen.
 
Julaftonsmiddag med skinka och makaroner! Vi européer motsatte oss starkt Brents idé om kinesiskt på julafton, så juldagens middag fick han som han ville ("Since you didn't want me to spoil your christmas I'll have to do it with my own") och halleluja! Jasminris! Friterade fläskbitar! Sötsur sås! Det har vi dock ingen bild på, vi åt för mycket. Något annat vi gjorde på Juldagen var att åka med biskopen till byn där han har sin farm för att fira liberisk jul. Det var mat, lite dans, många små tal och även julklappsutdelning till barnen. En lite tricky grej, men biskopens barn hade laddat med en pick-up och pennor för att märka de barnen som fått en present, så det gick som en dans.
 
 
Juldagen är också då alla barnen har fått nya kläder och dagen går ut på att gå omkring på "walkabout" och visa upp sig. Här har vi Jene (stavning?), i rött och orange, och hennes kompisar när de kom förbi. Coola brudar!
 
Annandagen hade vi den riktiga festen, den lilla grisen skulle grillas!
 
Med en peppar i munnen i brist på äpple
 
James och Junior var taggade på huvudet och de lämnade ifrån sig imponerande lite! 
 
Årets julklappar bestod av små passionsfruktskott som vi odlade själva i vår lilla trädgård i oktober.
 
Taadaa! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: