Hellgrenarna

Vi är Samuel och Rebecca Hellgren och vi ska ut på världens äventyr! 4 månader ska spenderas hos Lutherska kyrkan i Liberia i Västafrika. Vad vi ska göra där? Ganska oklart, det är därför ni ska följa den här bloggen!

Rökelsekar och djur

Kategori: Samuel

Denna svala söndag satte vi oss i Sebastians jeep och åkte till romersk-katolska kyrkans missionsstation mellan Kakata och Monrovia. Missionen där firade 10-årsjubileum och hade bjudit in både folk från andra kyrkor och katolska ärkebiskopen av Monrovia, Lewis Zeigler. Afrikansk, romersk mässa var en upplevelse, fantastisk blandning av den urgamla liturgin och afrikansk sång och intensitet. 
Mannen i den lila mössan är ärkebiskopen. Nedanför estraden står en av prästerna och väntar på att evangelieboken ska föras fram, vilket sker med en smärre procession.
 
Inför läsningen av evangelietexten rådde inget tvivel om vad som skulle ske. Under sång, i en procession med kors, ljus och rökelse, gick denna kvinna genom församlingen och visade evangelieboken för alla. 
 
Efter mässan gick vi på en kort upptäcksfärd på de kyrkliga ägorna. De födde bl a upp kor, vilket vi inte ser alltför ofta här. Därför förtjänade denna tjur en plats på bloggen.
 
Mest fascinerande var nog grisarna. Här står Lauren, Brent och Rebecca och tittar på kultingarna. 
 
Grisarna var mycket nyfikna de också. 
 
Inget jubileum utan underhållning, och ingen fest utan dans. Flickorna i "Traditional Culture Troupe" bjöd på en liberiansk variant av "Små grodorna". 
 
Sammanfattningsvis en bra dag. Nu laddar vi för andra veckan av CEP, och vår sista vecka (för den här gången) i Totota. Och vi som just gjort oss hemmastadda! Nå, man ska sluta när det är som roligast, sägs det. 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: