Hellgrenarna

Vi är Samuel och Rebecca Hellgren och vi ska ut på världens äventyr! 4 månader ska spenderas hos Lutherska kyrkan i Liberia i Västafrika. Vad vi ska göra där? Ganska oklart, det är därför ni ska följa den här bloggen!

Liberia dag 9: Hej segdag!

Kategori: Rebecca

Den här dagen har det regnat och regnat och regnat. Detta tillsammans med en krånglande mage i Samuels fall och en stundande period för Rebecca har gjort att vi har varit ganska så passiva idag. Vi spenderade förmiddagen hemma hos Lydia, vår kontaktperson här. Där satt vi och pratade om både det ena och det andra, krig, kyrka, planering och livet. Vi fick även med oss ett stycke tyg som med hjälp av en skräddare ska resultera i en klänning och en skjorta, som en välkomstgåva! 
 
Vi tog oss en lång lunch där vi serverades en soup med jordnötssås, detta är numera Rebeccas favoriträtt! 
Sedan hittade vi tre av de fyra killarna/männen som är anställda som eldkillar, vattenhämtare, fixare och allt i allor sittandes på vår veranda. Så vi satte oss med dem och pratade. Vi har en stor plansch med en karta över Liberia så vi hörde oss för om hur det ser ut i landet egentligen. Det var himla trevligt! Det känns att man har varit här en stund nu, det går bättre och bättre med språket. 
 
Vi har insett att i "Det stora bildinlägget" så fanns det en massa bilder med, förutom den som far min önskade. Nämligen en bild på vårt hus här i Totota. Så här ser det ut! Ni ser det gamla vattentornet i bakgrunden, röken från skolköket till vänster om huset, utrymmet där kackerlackorna kommer från till höger och där den vita bilen står har vi Finns hus (tillika kök och vardagsrum, typ)
 
 Dag 1 av outsäglig frustration över att inte ha rinnande vatten! (Samuel påstår att det kommer fler dagar, så jag skriver det bara som en notering!)
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: