Hellgrenarna

Vi är Samuel och Rebecca Hellgren och vi ska ut på världens äventyr! 4 månader ska spenderas hos Lutherska kyrkan i Liberia i Västafrika. Vad vi ska göra där? Ganska oklart, det är därför ni ska följa den här bloggen!

Liberia, dag 4: Ändrade planer, vi är kvar i Monrovia!

Kategori: Rebecca

Som vi nämnde i inlägget strax innan vi åkte så gick vår dator sönder, hårddisken la av och vi stod utan. Dagen innan hade vi tömt hårddisken, gjort en backup och sedan lagt in filmer och sånt där. Det är vi ju alltså utan nu vilket kändes idag när vi helt plötsligt fick en extra dag utan uppgifter eller besök på grund av en ändring i planeringen. Ganska långsam har den här dagen varit alltså.

Vi tog oss däremot i kragen och gick till Biskopens assistent, Rev. Isaac, innan lunch. Där fick vi en timmes samtal och utläggning om hur kyrkan är uppbyggd här, hur väljs biskopen, hur ser en församling ut och så vidare. Detta kändes väldigt givande, speciellt när vi ska upp i landet imorgon och se hur det fungerar i praktiken, att känna till hur det funkar på högsta nivån.

Vid lunchen fick vi också sällskap av pastorn i St. Peter, Rev. Jemah, som är en församling här i Monrovia med en hiskelig historia som jag lovar att vi ska berätta mer om, men då vill vi ha med bilder. Han satte sig hur som helst hos oss och vi pratade om partnership/sponsorship, hur missionerar man bäst, vad har tagit oss hit och lite av varje. Ett väldigt trevligt samtal.

Idag har vi dessutom vågat gå utanför murarna alldeles själva, haha. Vi gick kanske 100 meter och sedan vände vi, det ska verkligen bli skönt att komma till en mindre stad.

Resten av eftermiddagen spenderades med kortspel och läsning.

Runt 18.00 kom Finn Hougaard från Totota och tog oss med på middag på vad som verkade vara ett riktigt hippt ställe med pampar som rökte cigarr och tama katter som slank runt fötterna. Imorgon ska vi shoppa och sedan åka norrut, det ser vi så jättemycket fram emot! Nu är vi verkligen sugna på att komma igång med allt!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: