Hellgrenarna

Vi är Samuel och Rebecca Hellgren och vi ska ut på världens äventyr! 4 månader ska spenderas hos Lutherska kyrkan i Liberia i Västafrika. Vad vi ska göra där? Ganska oklart, det är därför ni ska följa den här bloggen!

Liberia, dag 2: Kyrksightseeing

Kategori: Rebecca

Den här dagen skulle ha spenderats i händerna på Lutherska kyrkan i Liberias generalsekreterare Naomi Ford-Wilson, som skulle ta oss runt bland de olika projekten och avdelningarna som kyrkan driver. Men planer förändras och vi fick göra samma sak fast med Thomas Paye istället. Det är otroligt hur många viktiga och intressanta projekt som kyrkan driver, HIV-Aidsprojekt, Trauma Healing, kvinnorättsprojekt och ungdomsprojekt. Vi har träffat och hälsat på så många människor att allt bara blev ett enda blurr, det kommer nog räta till sig när vi får komma ut och träffa människorna i projekten och få en tydligare bild av vad de gör. Ni kommer också att få en bättre bild då förhoppningsvis!

 Det här lilla projektet pågick fram till lunch, då vi fick ris och fisk i en brun sås. I vanliga fall öser de i hot peppers, men vi fick det bredvid, och det tackade vi för. Samuel var dock lite kaxig och tog en hel sked vilket ledde till många skratt. Efter lunch har vi i stort sett varit själva.

 Det är svårt att veta riktigt hur man ska bete sig. Vi har hört så mycket att vi inte ska gå ut själva och så vidare, men det är svårt för några som är vana vid att bara kunna gå till ICA Lundmans, rakt över gatan om man är sugen på något eller om man vill gå på en promenad. Dessutom har vi problem med dialekten hos de flesta, det är jobbigt när man vet att det är engelska, men det låter som ett nonsensspråk. Så vi försöker, vi pratar, vi hälsar och lär oss att hälsa med ett litet knäpp med fingrarna, men man blir trött, hemskt trött. Men snart kommer vi nog in i det, skapar relationer och lär oss att förstå. Vi ser även mycket fram emot att få komma till Totota i helgen!

 Vi är så väldigt ledsna över att vi har problem med att lägga upp bilder, vi ska försöka få tag på ett mobilt bredband någon dag framöver, då blir det kanske bättre!

 //Rebecca

Kommentarer

 • Marina och Mats säger:

  Härligt och häftigt att ni är i Afrika. Följer er här med stort intresse. Blessings!

  2013-09-04 | 23:26:38
 • Emma säger:

  Hej på er!!
  Jätteskönt att höra att ni trivs so far=)
  Er kommer jag definitivt hålla stenkoll på ;)
  Ska bli så spännande att läsa om era äventyr.
  Var rädda om er och stort lycka till!
  vi hörs snart igen, och ifall ni vill läsa om en tjejs liv på landet så vet ni vart ni ska klicka:)
  Kraam till er båda!

  2013-09-04 | 23:35:26
  Bloggadress: http://emmasengelskalantliv.blogg.se
 • Leif säger:

  Kul att ni är framme och verkar ha det bra. Jag har lagt upp er blogg på Svenska kyrkans grundkurs och deras konferens. De kommer att följa er här och det känns bra och viktigt.

  2013-09-05 | 10:47:16
  Bloggadress: http://afhs.nu

Kommentera inlägget här: