Hellgrenarna

Vi är Samuel och Rebecca Hellgren och vi ska ut på världens äventyr! 4 månader ska spenderas hos Lutherska kyrkan i Liberia i Västafrika. Vad vi ska göra där? Ganska oklart, det är därför ni ska följa den här bloggen!

Liberia dag 15: Brunnfix

Kategori: Allmänt

(Inlägg skrivet i tisdags...)
Måndagen den här veckan var nog vår mest fullspäckade dag hittills. Det började med en tur till det alldeles nyöppnade dagiset/lågstadieskolan som ligger bara några hundra meter ifrån oss. En dagisgrupp på 82 små barn i ett rum, en fröken och dagar mellan 8-16. Ingen svensk pedagogik där inte. Att de dessutom verkade ha lektion med de små barnen flera timmar per dag känns helt omöjligt i Sverige. Att hålla uppe koncentrationen på en 4-åring, utan leksaker, i bara en kvart känns ju som ett oöverstigligt hinder.
 
Efter lunch fick vi följa med Brian, den amerikanske mannen här, när han åkte ut till byar och fixar pumpar. Det är galet hur många pumpar som är trasiga. Mest som en följd av att "mekanikerna" tar delar och säljer i Monrovia. En pump hade till exempel inga centraliseringsgummigrejor, de hade någon tagit, kanske tjänat 10 USD och skapat problem med håliga rör i pumpen som skulle kosta 80 USD att fixa. Bra där!
 
 
 
Vi fick även känna på hur dåliga Liberianska vägar faktiskt kan vara, lerigt, ojämnt, smalt, vattenpölar stora som en liten tjärn och stenigt. Men det är grönt och vackert på sidorna, så det var trevigt ändå!
 
 
 
Det kändes hur som helst väldigt bra att vara ute och faktiskt göra någonting, även om man kan tänka sig att de går sönder om tre veckor igen... 
 
 
  

Kommentarer


Kommentera inlägget här: