Hellgrenarna

Vi är Samuel och Rebecca Hellgren och vi ska ut på världens äventyr! 4 månader ska spenderas hos Lutherska kyrkan i Liberia i Västafrika. Vad vi ska göra där? Ganska oklart, det är därför ni ska följa den här bloggen!

Liberia dag 12: Tubman Farm

Kategori: Rebecca

Gårdagen spenderades i kyrkan, på en drygt 2 timmar lång gudstjänst (biskopen försöker få församlingarna att korta ner sina gudstjänster lite, innan var de mellan 3 och 4 timmar långa). 


Det var mycket sång, dock mest körsång så mest satt man ner. Mycket trummor, extremt mycket trummande på vanligt trumset. Tydligen så är deras övriga instrument trasiga så trummisen gick bananas själv. 
Vi fick kläder uppsydda som en välkomstgåva och de var klara strax innan gudstjänsten, så här såg vi ut:("haha, Samuel, har du gått någon kurs i fototeknik eller?" "Nej, har du gått någon kurs i att se lång ut? Du ser ju ut som en hobbit!")
Efter gudstjänsten gick vi till ett ställe som heter Tubman Farm tillsammans med Brent och Lauren, Tubman är en av de tidigare presidenterna. Idag är det palmplantage, palmernas frukter används för att framställa palmolja som äts i stort sett varje dag här. Den är röd och tung som sjutton i magen.
Vi gick förbi en liten palmoljefabrik. Den såg ut ganska exakt såhär. Man mortlar nötterna, kokar dem, häller ner dom här i och tar oljan från ytan och sedan kokar man den igen. Yum! Jag kan väl dock tänka mig att den oljan vi har i våra matvaror inte riktigt framställs så här ute i det fria.Tubman hade det här som sitt sommarhus. Högst uppe på toppen av ett berg där man har en riktigt bra utsikt åt alla håll. Under kriget använde den dåvarande presidenten, Charles Taylor, detta också. 


Det har funnits ett zoo ganska nära, i anslutning till farmen, det lades dock ner under kriget. Var djuren tog vägen vet ingen. Det är dock väldigt mycket kött på en tiger, så...


Kommentarer

  • Mamma Hellgren säger:

    Underbara bilder på er, det ser verkligen ut som att ni använt er av någon slags fototeknik, Samuel jättelång och Rebecca jättekort! Väldigt fina kläder iallafall. Särskilt Rebeccas klänning - lite Gudrun Sjödén över den :) Kramar!

    2013-09-17 | 21:37:10

Kommentera inlägget här: