Hellgrenarna

Vi är Samuel och Rebecca Hellgren och vi ska ut på världens äventyr! 4 månader ska spenderas hos Lutherska kyrkan i Liberia i Västafrika. Vad vi ska göra där? Ganska oklart, det är därför ni ska följa den här bloggen!

Lugna dagar

Kategori: Rebecca

Eftersom Samuel har varit/är sjuk och jag har ont i halsen så har vi haft några lugna dagar här. Igår tog Anthony Mulbah med oss på en rundtur bort till en "stadsdel" som hette Sugar Hill. Åh! En kulle gjord av socker, tänkte vi. Men lurendrejeri, inte ett enda sockerkorn sågs till och vi gick därifrån tomhänta. Det kan ha varit så att sockerkullen hade smält bort på grund av att det börjar bli mycket varmare nu när torrperioden närmar sig. Vi har dock hiskeliga regnoväder med åska som man tror ska slå ner i varenda litet hus och träd med jämna mellanrum, men inte varje dag som det har varit innan utan kanske varannan. Barnen gillar regnet, de springer nakna rakt ut och duschar, spelar fotboll och är helt vilda när det är som värst. 
 
Resten av dagen spenderades inomhus med böcker och film... 
 
Idag har vi varit med Brian och bytt ut ett rör i en pump som vi var och kollade på förra veckan. Man inser att vi har det ganska bra i Sverige, vi vet att standardiserade mått är exakta till exempel. Efter det fick vi lunch, ris och soppa... Det var pumpkinsoup idag, det gjorde oss glada. Vad det var för "kött"bitar vet jag inte, det var då inte mycket kött på dem alls... Efter en liten lässtund insåg vi att vi måste ut och visa oss lite, så vi gick och hamnade hos Brent som var sugen på lite I-padspel. Så mycket för att ta del av den Liberianska kulturen...
 
Imorgon ska vi dock med Anthony och Brian till Anthonys hemby 1,5 timme härifrån. Det ska fixas pumpar och hälsas på familj. Det ska bli himla trevligt. Vägen sägs vara bra, nästan bättre än huvudvägen som kommer från Monrovia! (psst, SIDA har byggt den bra vägen... Just sayin...)
 
Det var de dagarna! Nu ska vi sova så vi blir friskusar och orkar upp vid 6 imorgon bitti!RR

Kommentarer


Kommentera inlägget här: