Hellgrenarna

Vi är Samuel och Rebecca Hellgren och vi ska ut på världens äventyr! 4 månader ska spenderas hos Lutherska kyrkan i Liberia i Västafrika. Vad vi ska göra där? Ganska oklart, det är därför ni ska följa den här bloggen!

Förkylningar och strunt

Kategori: Rebecca

Här var det inte mycket aktivitet, kanske eftersom det inte är så mycket aktivitet i det riktiga livet. Min förkylning verkar hålla i sig och nu har jag dessutom mensvärk. Så igår var en väldigt lugn dag efter gudstjänsten och idag blir också en stilla dag. 
 
Gudstjänsten igår var en upplevelse. Det är ju alltid kaos för en liten svensk, ingen ordning alls, bara en massa ljud. Vi hade övat in "Du omsluter mig" med kören och den blev ett spännande inslag. På söndagarna är det en pianist och en trummis där, de har dock inte varit med på någon övning så de chansar lite. Tydligen kan pianisten bara tre ackord också, sedan trycker han på transponeringsknappen några gånger tills han tycker att det låter rätt och så spelar han. När det är en svensk låt, med svensk melodi och svenska tongångar så blev det krångligt... Jaja, svårt att förklara, men det finns på film. 
 
Den här veckan har vi lite planer. Vi ska till Sienzu, som är grannbyn, med Brian för att träffa en Rev. Doe och en lärare. Vi ska med Sebastian till Monrovia en dag och så ska vi få hänga vara med på ett möte som handlar om konfirmationsundervisningsunderlag;) Det ska bli skoj! Vi kanske även ska försöka hälsa på Literacycentret och så där.
 
Livet rullar vidare i alla fall och vi trivs, hemlängtan har gett sig och snart har vi varit här i 1,5 månad. Vi har sökt in till universitetet hemma i Sverige, så vi kommer hem till något. Sebastian frestade dock med en Tanzaniaresa två veckor i januari. Men ni kan andas där hemma, vi är så sugna på att komma hem och börja plugga och äta Creme Fraiche, Tanzania får bli en annan gång! 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: